×

13.500+ klanten waarderen ons met een 9.4

10.000+ producten uit voorraad leverbaar

Voor 16:00 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf €50 binnen Nederland

Wat is het verschil tussen een 2-snijder en 4-snijder SDS boor?

Terug naar het overzicht

Verschillen in 2-snijder SDS boren

Onze standaard SDS plus hamerboor is een kwalitatief uitstekende betonboor voor het boren in beton en natboren. Deze hamerboor wordt gebruikt voor de meest voorkomende boorwerkzaamheden in steen en beton en kan ook gebruikt worden voor natboren. De kop is vervaardig uit Carbide en heeft 2 snijvlakken. Onze standaard Hamerboor SDS plus heeft een A-symmetrische spiraal, dit zorgt ervoor dat deze geschikt is voor het boren in verschillende betonsoorten.

Onze betonboor SDS Plus Premium 2-snijder heeft een ander spiraal dan de standaard SDS 2-snijder. Daar waar de standaard 2-snijder een A-symmetrische spiraal heeft, heeft de Premium versie een rechte H-spiraal. Dit zorgt ervoor dat de betonboor beter in staat is het gruis af te voeren. De Premium versie heeft een PGM keurmerk, wat inhoudt dat deze volgens de strenge eisen voldoet van het onafhankelijke Duitse Instituut “Prüfgemeinschaft Mauerbohrer”. De Premium betonboor met SDS aansluiting is gemaakt uit beter staal dan de gewone versie en is door het keurmerk vereist te gebruiken bij b.v. bruggenbouw. Wanneer u kiest voor een premium SDS plus betonboor bent u altijd verzekerd van hoge nauwkeurigheid, omdat de carbide kop machinaal bevestigd is. Kopen van SDS betonboren doet u gemakkelijk bij online boren kopen.

Rechte H Spiraal Premium 2 snijder                                                                  Spiraal A-symmetrisch standaard hamerboor 2 snijder

Verschillen in 4-snijder SDS betonboren

Vooropgesteld koopt u met onze standaard betonboor SDS Plus 4 snijder een kwalitatief goede betonboor voor zware werkzaamheden. Het grootste verschil is het materiaal en de boorkop.

Daar waar de standaard 4-snijder een carbide kop heeft, heeft de Premium versie extra geharde carbide kop. Daarnaast zijn de snijders anders gepositioneerd. Premium versie hamerboren met 4-snijder kop hebben 2 lager liggende snijders. Hierdoor heeft het als voordeel dat het beton beter vergruisd en afgevoerd wordt. Wanneer u kiest voor een premium SDS plus betonboor bent u altijd verzekerd van hoge nauwkeurigheid, omdat de carbide kop machinaal bevestigd is.

       

Boorkop Mach 4 snijder                                                  Boorkop Premium 4 snijder

Hamerboor met SDS Plus of SDS Max aansluiting

Het voordeel van een SDS aansluiting ten opzichte van een gewone betonboor met cilindrische aansluiting? Bij een SDS plus en Max aansluitingen zijn inkepingen in de schacht aangebracht waardoor deze extra vergrendeld wordt in de machine, hierdoor kan er meer kracht uitgeoefend worden.

Zie links de SDS Max aansluiting en rechts de SDS Plus aansluiting.
SDS Max, Max       SDS Plus, Plus

Wat is de effectieve boorlengte van een hamerboor?

De hamerboor heeft een totale en effectieve boorlengte. Bent u op zoek naar een lange betonboor?  Zie onderstaande tabellen voor de effectieve boor lengte bij de gekozen lengte.

Totale boorlengteEffectieve boorlengte
110
50
160100
210150
250190
260200
310250
450390
600540
1000940
Totale boorlengteEffectieve boorlengte
320200
370250
520400
600480
920800
13201200

Koop uw betonboren in 2 of 4-snijder en diverse aansluitingen tegen de beste prijs bij Online boren kopen.

Onlineborenkopen.nl levert haar boren aan bedrijven uit de bouw en industrie. Hierdoor bent u altijd verzekerd van de professionele kwaliteit en de beste prijs. Koop uw SDS boren in grotere aantallen en profiteer van staffelkortingen. Neemt u structureel grote aantallen af? Vraag dan uw offerte op maat aan op info@onlineborenkopen.nl
Onlineborenkopen.nl is onderdeel van ChemTechniek Nederland dat onder haar label CTN professionele Chemisch Ankers, lijmen en kitten etc. ontwikkeld. Met de uitbreiding van het borenassortiment kan er in de breedst mogelijk zin voldaan worden aan de vraag van onze klanten.

SDS boren kopen? Bekijk dan ons assortiment. 

Abonneer je op onze nieuwsbrief
Contactgegevens
  • Onlineborenkopen.nl
  • Inductorstraat 8
  • 3903 KB, Veenendaal

  • KvK: 77485254
  • BTW: NL86.10.22.178.B01