Metaal Spiraalboren

30 Resultaten

Opzoek naar een goede metaalboor? Onze HSS spiraalboren bestaan uit volledig geslepen staal dit heeft als voordeel dat ze lang mee gaan en ook veel langer goed scherp blijven. Dit bespaard geld, tijd en frustratie.

Metaalboren met splitpoint

Metaalboren van Technische Produkten zijn volledig geslepen en voorzien van een splitpoint. Deze punt zorgt ervoor dat centeren overbodig is. Het voorkomt het weglopen van de metaalboor.

FAQ

Wat is een spiraalboor?

Een spiraalboor is een boor, waarbij de spanen via de spiraal worden afgevoerd uit het te boren gat. Spiraalboren zijn er in meerdere kwaliteiten, zo zijn er spiraalboren die volledig geslepen zijn uit één stuk staal en gewalste spiraalboren.

Waarvoor gebruik je een spiraalboor?

Een spiraalboor wordt gebruikt voor het boren in metalen en hout. Een spiraalboor is er in diverse kwaliteiten, elk geschikt voor een toepassing. Boren in RVS wordt veelal gedaan met een Cobalt spiraalboor. Boren in kunststof of hout met een rolgewalste spiraalboor. De volledig geslepen spiraalboren worden gebruikt voor het boren in de meest voorkomende staalsoorten. Daarnaast zijn de spiraalboren in diverse lengtes leverbaar. Van zeer kort tot lange spiraalboren.