Lange betonboor

Toont alle 7 resultaten

Lange betonboor kopen?

Wanneer u diepe gaten boort in beton maakt u gebruik van een lange betonboor. Lange betonboren zijn er in diverse aansluitingen. Met cilindrische aansluiting, SDS Plus of SDS Max aansluiting.

Hoe kies ik de juiste lange betonboor?

Als eerste is het belangrijk om te controleren wat voor een soort boormachine u heeft. Heeft u een accuboormachine met een snelspan kop? Of een boorhamer met SDS Plus of SDS Max aansluiting?

Wanneer u een standaard (accu) boormachine met snelspanboorkop heeft kunt u alleen gebruik maken van standaard betonboren met cilindrische aansluiting. Met deze lange boren kunt u boren tot maximaal 600 mm diepte. Een lange betonboor is er in meerdere uitvoeringen.
– standaard lengte (tot 160 mm)
– 200 mm lengte, effectieve boorlengte 112 mm
– 400 mm lengte, effectieve boorlengte 350 mm
– 600 mm lengte, effectieve boorlengte 550 mm

Lange SDS betonboren

Wanneer u een boorhamer heeft met boorkop voor SDS Plus aansluiting kiest u voor SDS Plus hamerboren. Deze hamerboren zijn er met een 2-snijder boorkop en 4 snijder boorkop. De totale lengte van een lange SDS Plus betonboor is 1000 mm. U kunt dan effectief tot 940 mm boren.
Naast de boren van 1 meter, zijn deze boren ook in 450 mm en 600 mm te verkrijgen. Uiteraard ook in kortere versies tot 310 mm.

Heeft u een boorhamer met SDS Max boorkop/aansluiting? U kiest dan voor SDS Max Hamerboren. De lange SDS Max betonboren zijn geschikt voor zware klussen in betonwerk. Een SDS Max betonboor is er in een standaard kwaliteit en Premium kwaliteit.
Een SDS Max betonboor wordt gebruikt in combinatie met zware  en professionele boorhamers. Een hamerboor met sds max aansluiting heeft een 18 mm schacht met inkepingen waardoor de boor niet kan slippen. SDS Max boren worden gebruikt voor het boren van grote gaten in (gewapend) beton en natuursteen.