Machinetappen

Machinetappen HSS voor blinde of doorlopende gaten. Het kopen van uw machinetap kan voordelig bij onlineborenkopen.nl

Snelle levering – franco huis vanaf € 50,= – lage verzendkosten – voor professionals, door professionals

Toont alle 12 resultaten

Machinetap boren voor professioneel gebruik

Onze professionele HSS machinetappen zijn gemaakt in 2 verschillende uitvoeringen. Zo hebben wij een versie voor het draadtappen van doorlopende gaten en een versie voor het draadtappen van blinde gaten. De machinetap boren zijn gemaakt uit geslepen gehard staal wat garandeert dat uw boorgat altijd 100% evenwijdig is. Voor de juiste uitvoering is het erg belangrijk te controleren volgens welke DIN-norm de tappen zijn uitgevoerd. En of de schachtafmeting correct is (zie de uitgebreide specificaties die bij de boren staan beschreven). Deze boren zijn beschikbaar in verschillende afmetingen.

Machinetappen DIN371 of DIN376

Verschil in deze twee DIN uitvoering (zie afbeeldingen product) is dat de DIN371 een dikke schacht heeft en sterker is. Indien het tapgat dieper is dan de snijlengte van de tap dan wordt DIN376 toegepast.
Voor de juiste uitvoering is het erg belangrijk te controleren volgens welke DIN-norm de tappen zijn uitgevoerd of de schachtafmeting correct is.
Vanaf M12 tot en met M24 gebruikt u de machinetappen  volgens DIN 376, van M3 tot en met M10 is dat volgens DIN371.

Draadsnijden, een methode om schroefdraad te maken in metalen producten

Het maken van schroefdraad wordt veelvuldig gedaan in installatie, productie en onderhoudswerkzaamheden/branche. Schroefdraad kan aangebracht worden in bijvoorbeeld een bout of moer, waarna deze aan elkaar te bevestigen zijn. Het maken van schroefdraad kan zowel inwendig als uitwendig. Het tappen van schroefdraad in een gat is het meest voorkomend.
Het meest wordt hiervoor machinetappen gebruikt, maar dit kan ook met handtappen in combinatie met een wringijzer of tapkruk. Wanneer je uitwendig schroefdraad wilt snijden, maak je gebruik van een snijmoer of snijplaat.

Machinetappen voordelig bij afname meerdere boren.

Onlineborenkopen.nl levert haar boren aan diverse bedrijven in de bouw, constructie en industrie. Hierdoor kunnen wij scherpe prijzen aanbieden. Profiteer van scherpe staffelprijzen. Structureel veel boren nodig?  Stuur ons een email ( Direct emailen ) met de boren en aantallen die u zoekt en wij sturen u de offerte toe.