Metaalboren kopen

Wilt u metaalboren kopen? Op deze pagina vindt u ons brede assortiment. Bekijk ook onze metaalborensets.

Populair binnen de categorie Metaalboren kopen:

81 Resultaten

Professionele metaalboren kopen

Of u nu op zoek bent naar een lange metaalboor of kort metaalboortje, bij Onlineborenkopen.nl is er altijd een juiste metaalboor voor uw klus. Onlineborenkopen.nl heeft een groot assortiment professionele metaalboren. Denk hierbij aan:

Negentig procent van onze ijzerboren zijn HSS geslepen. HSS staat voor High Speed Steel. Onze standaard HSS ijzerboren zijn uitgerust met een 118 graden splitpoint, waardoor centeren overbodig is. De boren zijn geslepen uit één stuks M2 staal.

Naast deze boren leveren wij ook Rolgewalste metaalboren. Deze boren zijn kwalitatief uitstekend, maar minder sterk en duurzaam dan de volledig geslepen versie. Ook wanneer u op zoek bent naar extra kleine metaalboortjes of lange metaalboren, bent u op de juiste plek.

Grote gaten boren in metaal

Eén van de meest gemaakte fouten tijdens het boren van een groot gat in metaal is een te hoge boorsnelheid. Grote gaten boren doet u het best met een laag toerental. Hoe groter het gat en hoe harder het materiaal, hoe lager het toerental moet zijn.

Boren met een HSS boor

Bij boren in harde metaalsoorten zoals RVS gebruikt u onze HSS Cobalt metaalboren. Deze spiraalboren zijn voorzien van een cobalt legering en een splitpoint wat centeren overbodig maakt. Bij boren in andere metaalsoorten wordt een cobalt boor juist afgeraden, hiervoor gebruikt u de gewone HSS metaalboren met innovatieve splitpoint. E

Hoe gebruik je een metaalboor?

Een metaalboor is een gereedschap dat wordt gebruikt om gaten in metaal te maken. Om een metaalboor te gebruiken, volg je de volgende stappen:

  1. Kies de juiste maat metaalboor voor het werk dat je gaat doen. Zorg ervoor dat de boor niet te groot is, omdat dit kan leiden tot onjuist boren en beschadiging van het werkstuk.
  2. Zet het werkstuk vast op een werkbank of in een houder, zodat het stevig blijft terwijl je boort.
  3. Zet de boormachine aan en laat de boor op hoge snelheid draaien. Houd de boor stevig vast met beide handen en houd hem in een rechte hoek ten opzichte van het werkstuk. Boor je met een metaalboor in RVS, boor dan met een laag toerental.
  4. Druk de boor voorzichtig tegen het werkstuk en begin met boren. Laat de boor zachtjes in het metaal draaien en zorg ervoor dat hij recht blijft.
  5. Als je door het metaal heen bent, haal je de boor voorzichtig uit het gat.
  6. Herhaal deze stappen totdat je het gewenste aantal gaten hebt gemaakt. Zorg ervoor dat je de boor regelmatig afkoelt met boor en snijolie. Dit voorkomt dat de boor te warm wordt en beschadigd raakt.

Offerte voor boren in grote aantallen?

Onlineborenkopen.nl levert haar boren aan diverse bedrijven in de bouw, constructie en industrie. Hierdoor kunnen wij een scherpe offerte op maat maken. Stuur ons een email ( Direct emailen ) met de boren en aantallen die u zoekt en wij sturen u de offerte toe.

Altijd snelle levering. Op kwaliteit getest door professionals.
Wilt u de boren ophalen in Veenendaal? Geen enkel probleem. Bel 0318-769003 of mail naar info@onlineborenkopen.nl en wij zorgen dat de boren klaarliggen aan de afhaalbalie.