Purschuim

Toont alle 7 resultaten

Purschuim

Purschuim is een veel gebruikt isolatie- en montagemateriaal. Het wordt gebruikt voor het dichten en isoleren van grote naden, voegen, doorvoeren en scheuren. Daarnaast is purschuim tegen warmteverlies, koude, tocht en geluid. Pur schuim zet altijd uit wanneer je het aanbrengt. Onlineborenkopen.nl levert de purschuimen van CTN (ChemTechniek Nederland), de Parafoam van DL Chemicals en het Brandwerende purschuim van Bostik.

Is pur schuim waterdicht?

Purschuim is waterdicht. Wanneer het schuim is uitgehard kan het schuim gesneden, gezaagd, gepleisterd en overschilderd worden en is het bestand tegen water.

Flexibel purschuim

Flexibel purschuim wordt gebruikt voor het luchtdicht bouwen van woningen en bedrijfspanden. Purschuim voor luchtdicht bouwen is zo elastisch dat je er zelfs een knoop in zou kunnen leggen. In de praktijk komt dit uiteraard niet voor, maar het geeft aan hoe flexibel het is.  Dit schuim wordt gebruikt voor het thermisch isoleren van bewegende voegen rondom raam- en deurkozijnen, maar ook voor bouwkundige constructies onderling.  Daarnaast is flexibel schuim zeer duurzaam. Het is bestand tegen veroudering en weersinvloeden en verrot niet.

Kortom; Door de blijvende elasticiteit kan een duurzame en sterk isolerende afdichting verkregen worden.

Waar kan pur schuim voor gebruikt worden?

Het schuim hecht o.a. op beton, steen, metselwerk, hout, pleisterwerk, metaal, kunststoffen en vezelcement. Het wordt gebruikt voor het afdichten van aansluitingen van scheidingswanden, plafond en vloer.
Bij aansluitnaden en voegen van o.a. dakkapellen en nokken.
Het opvullen, afdichten en isoleren van holle ruimtes en gaten. Doorvoeringen van leidingen en pijpen in b.v. energieneutrale huizen.

Brandwerend purschuim

In sommige gevallen is het gebruik van brandwerend purschuim verplicht. Dit wordt veelal verplicht gesteld bij nieuwbouw van bedrijfspanden, maar ook bij zorginstellingen, overheidsgebouwen en meer. De brandwerende pur schuim van Bostik is een 1 component brandwerende afdichting speciaal ontwikkeld voor het afdichten en opvullen van aansluitvoegen en naden

Verwerken van Purschuim

U brengt de brandwerende purschuim aan met een purpistool of via de meegeleverde adaptar. Zorg ervoor dat u werkt in een goed geventileerde ruimte. Schud de bus minstens 20 x om het schuim zo goed mogelijk te mengen.

Wanneer je brede en diepe voegen van meer dan 4 cm hebt, moet de purschuim in meerdere lagen worden aangebracht. Houdt een wachttijd van 15 tot 30 minuten aan.

Houd de bus met het ventiel naar boven en schroef een pistool met NBS-draad op de bus, bij voorkeur art. 391 NBS Pistool (zie gebruiksaanwijzing in de verpakking van het pistool). Voor gebruik de bus +/- 20 keer krachtig schudden. Houd de bus ondersteboven bij het aanbrengen van het schuim. Draai de regelschroef aan de achterzijde van het pistool om de hoeveelheid van het schuim te regelen. Vul de voeg voor 50% en, in geval van een lage luchtvochtigheid, besproei het schuim licht met water. Het schuim zal gaan uitzetten en de rest vullen.

Werken met brandwerende purschuim gebeurt vanaf +5 graden tot 35 graden. de ideale verwerkingstemperatuur is +15 tot +25 graden. Zorg ervoor dat de bus zelf ook op temperatuur is.

Accessoires Purschuim

Om purschuim te verwerken heb je een Purpistool nodig.
Onlineborenkopen.nl levert een standaard pur pistool, maar ook purpistolen van 60 cm en 100 cm.

Om de purpistolen te reinigen hebben we een pur reiniger die je op het pistool monteert. U spuit het pistool dan schoon. Om uw gereedschap langer mee te laten gaan, wordt het gebruik van purreiniger sterk aanbevolen.