Siliconenkit

Toont alle 5 resultaten

Siliconenkit van CTN

Siliconenkit van CTN staat bekend om zijn betrouwbare kwaliteit en gemakkelijke verwerking. ProSeal Siliconenkit is ontwikkeld door CTN om langdurig elastisch en schimmelwerend te blijven zelfs onder extreme omstandigheden. ProSeal is zeer breed inzetbaar zodat deze voor bijna elke toepassing een goede afdichting geeft. Zelfs het afdichten van voegen in vochtige ruimtes. De ProSeal is een 100% zuurvrije siliconenkit en is verkrijgbaar in 9 verschillende kleuren.

In welke kleur wilt u sanitairkit kopen? Bij ons zijn diverse kleuren beschikbaar, zwart, transparant en wit als basis kleuren, maar ook ral9001, ral7016, antracietgrijs, grijs, zilvergrijs en de kleur Trys (transparantgrijs)

Mocht u bijvoorbeeld sanitairkit nodig hebben, dan adviseren wij u de ProSeal van CTN, dit is een 100% siliconen, zuurvrije kit met hoge schimmel resistentie en hij is blijvend flexibel.

Siliconenkit aanbrengen

Siliconenkit wordt veel gebruikt in de badkamer of in de keuken. Vandaar dat ze siliconenkit ook een Sanitairkit noemen. Dit komt doordat siliconenkit het best vocht, schimmel en chemicaliënbestendig is.. Siliconenkit wordt gebruikt om verbindingen te dichten en om naden en voegen te vullen. De aangebrachte siliconenkit moet vaak vervangen worden na een aantal jaar, omdat het er niet meer goed uitziet. Dit kan bijvoorbeeld komen door schimmel.

Siliconenkit verwijderen en opnieuw aanbrengen kunt u ook zelf, hier hoeft geen vakman aan te pas te komen. Volg onze onderstaande aanwijzingen voor het verwijderen en het aanbrengen van siliconenkit.

Siliconenkit van Den Braven

Siliconen-No is de siliconenkit van Den Braven – Zwaluw en online te bestellen bij Onlineborenkopen.nl. Het is een zuurvrije kit voor sanitair, bouw en beglazingsvoegen en gevelvoegen. De Siliconen-No is niet overschilderbaar. Verkrijgbaar in meerdere gangbare kleuren.

ProSeal als Dilatatiekit

CTN ontwikkelt en levert al jarenlang kitten van hoogwaardige kwaliteit. Doordat de ProSeal zeer flexibel is, kan deze zelfs gebruikt worden voor dilatatievoegen waar niet overschilderd hoeft te worden. Zo wordt de ProSeal ook gebruikt als glasafdichting, bijvoorbeeld bij balustrades, maar ook als afdichting bij machines. ProSeal is zeer breed inzetbare siliconenkit zodat deze voor bijna elke toepassing een goede afdichting geeft.  Wilt u weten of ProSeal voor u de juiste afdichtingskit is? Laat u adviseren, wij helpen u graag. We beschikken over diverse kits en lijmen, waaronder:

Kitten kunt u afhalen in Veenendaal aan de Inductorstraat 8 of laten bezorgen door de pakketdienst. Indien u gevestigd bent in de omgeving van Veenendaal, wordt uw bestelling bezorgd door onze eigen bezorgdienst.

FAQ

Wat is siliconenkit?

Siliconenkit is een elastische afdichtingskit geschikt voor het waterdicht afdichten van naden in sanitaire ruimtes, tussen constructies en bouwmaterialen van hout, metaal, kunststof steen en meer. Daarnaast is siliconen kit schimmelwerend wanneer je het op de juiste manier verwerkt. Siliconenkit is niet overschilderbaar, maar in vele kleuren en ralnummers te krijgen.

Hoe siliconenkit aanbrengen?

Voordat siliconenkit wordt aangebracht moet de af te kitten voeg vrij zijn van stof, vet en vuil. Daarnaast moet de ondergrond droog zijn.

1) Plaats de koker in een kitpistool en bevestig de kittuit.
2) Knijp in het handvat om de kittuit te vullen met siliconenkit
3) Trek het kitpistool naar je toe en houd deze in een hoek van 45 graden.
4) Druk de kit in één gelijkmatige beweging in de voeg.
5) Strijk de kit af met afstrijkmiddel.

Let goed op dat de kit niet te langzaam of te snel wordt aangebracht. Wanneer de kit te langzaam wordt aangebracht, dat gaat de aangebrachte kit er bobbelig uitzien. Wanneer het te snel gaat, dan krijg je geen goede vulling.

Bij het gladstrijken van de kit is het belangrijk dat er geen vaatwasmiddel wordt gebruikt, omdat dit de kit poreus maakt. Hierdoor wordt het binnendringen van schimmel mogelijk gemaakt.
Gebruik hiervoor een PH Neutraal afstrijkmiddel / gladstrijkmiddel.

Zijn siliconenkitten overschilderbaar?

Siliconenkitten zijn niet overschilderbaar. Wel zijn siliconenkitten in verschillende (ral) kleuren leverbaar.

Hoe siliconenkit verwijderen?

Siliconenkit verwijderen kunt u zelf uitvoeren, maar is niet gemakkelijk zonder hulpmiddelen. Allereerst dient u de siliconenkit uit te snijden. Dit kunt u het beste doen met een scherp stanleymes. Snij de siliconenkit aan beiden kanten van de voeg los. En verwijder de meeste kit. Voor de resten gebruikt u Seal Remover, Lijm en Kit verwijderaar. U spuit dit op de laatste resten en laat dit korte tijd intrekken. Zodra ingetrokken, verwijdert u de laatste resten. Ontvet grondig wanneer u opnieuw gaat kitten.

Voorbereiding

Wanneer de siliconenkit verwijderd is, kan er niet zomaar een nieuwe laag worden aangebracht. Het is belangrijk dat de ondergrond goed schoon is. U gebruikt Solvent Cleaner om de ondergrond goed te ontvetten. Een sanitairkit moet altijd op een droge ondergrond aangebracht worden. Het voordeel Solvent Cleaner is dat deze op basis van oplosmiddelen is. Dit houdt in dat de ontvetter snel vervliegt en de ondergrond droog is. Is de ondergrond ontvet?  Dan is de volgende stap het afplakken van de plek waar gekit gaat worden. Dit moet worden afgeplakt met tape. (afplakken wordt aanbevolen, wanneer er weinig ervaring is in afkitten)

De juiste kit gebruiken
Er zijn verschillende soorten siliconenkit, geschikt voor verschillende toepassingen. Zo is er kit speciaal voor in de badkamer. Hiervoor wordt sanitairkit gebruikt. Deze sanitairkit is namelijk speciaal ontwikkeld om schimmel en bacteriën te vermijden. Het is belangrijk dat de kit met een PH neutraal middel wordt afgestreken. Dit tast de verse kit niet aan, waardoor schimmels en bacteriën geen kans hebben om in de kit te trekken.

Tip:
Bad en douchebak afkitten. Tegenwoordig worden vele kunststoffen gerecycled. Hierdoor kan een hechtingsprobleem ontstaan bij sommige baden. Gebruik een Clean Primer om eerst een hechtingslaag aan te brengen. U kunt de primer aanbrengen met een primerbolletje.

Tip 2:
Laat het bad vollopen wanneer u het bad afkit. De kit wordt dan optimaal in de voeg gebracht. Dit voorkomt scheuren naderhand.

Zelf aan de slag met siliconenkit

Door bovenstaande stappen op te volgen, kunt u zelf aan de slag met het verwijderen en opnieuw aanbrengen van siliconenkit. Hier hoeft u geen vakman voor in te schakelen, als u de juiste producten maar in huis heeft.

Veelgestelde vragen over ProSeal Siliconen kit
1. Hoe lang moet ik wachten tot het droog is?
Binnen 7 – 10 minuten vind er huidvorming plaats. Na 2 uur is het gehard maar voor een volledige doorharding is 1 dag bij 2mm, 3 dagen bij 3mm.

2. Wat moet ik met de ondergrond doen voordat ik ga kitten?
De ondergronden dienen schoon, droog, stof- en vetvrij te zijn gemaakt. Oude lijmresten eerst verwijderen. Hecht niet op: Pa, PE, PP, PTFE en Bitumen.

3. Is siliconenkit overschilderbaar?
Nee.

4. Wat maakt CTN® Siliconenkit anders dan andere merken?
Pro Seal siliconenkit is een hoogwaardig blijvend elastische neutrale siliconenkit op basis van alcoxy. Ongevoelig voor schimmels en zuurvrij.

5. Kan ik siliconenkit buiten gebruiken?
Ja, siliconenkit is buiten te gebruiken en wordt voor verschillende toepassingen buiten gebruikt. Bij temperaturen onder de 5 graden zal de doorharding worden vertraagd.

6. Hoe voorkom ik schimmel?
Zorg dat Stap 3 goed is nagelopen en dat de ondergrond vetvrij is. Gebruik ook een Afstrijkmiddel om de voegen mee glad te strijken. Dit sealt de open poriën en voorkomt binnendringen van schimmels in de siliconenkit.

7. Kan ik mijn aquarium hiermee kitten?
Nee. Siliconenkit is niet bedoeld voor constructie van aquariumbouw.

8. Wat gebruik ik om mijn gereedschap mee schoon te maken?
U kunt met zeep en water uw gereedschap schoonmaken. Of gebruik Seal Remover voor het verwijderen van kitresten van uw oppervlakten en gereedschap.
Gebruik geen zeep voor de voegen zelf, dit kan leiden tot schimmel in de kit voegen.