Tellerkopschroeven

Enig resultaat

Tellerkopschroeven

Een houtbouwschroef is gemaakt om 2 stukken hout aan elkaar te verbinden, deze schroef is geschikt voor hard- en zachthout. Houtbouwschroeven zijn van sterk staal gemaakt en hebben een scherpe punt waardoor ze makkelijk het hout in komen. Door het grove schroefdraad heeft de schroef een sterke verbinding in het hout.
De tellerkop schroef word ook wel een schotelkop- of flenskopschroef genoemd. Dit komt door de grotere kop van de schroef.

Door de royale (teller)kop zijn deze schroeven erg geschikt voor het maken van stevige houten constructies. Door deze grote kop bieden de schroeven een uitstekende klemkracht op het hout en zijn ze perfect voor houtverbindingen met zware belasting. Ook is de uitstraling en afwerking door deze tellerkop een stuk mooier, dit komt omdat de kop plat is dus ook minder zichtbaar.

De tellerkop schroef word in 2 verschillende soorten gemaakt, RVS en verzinkt staal. de tellerkop schroef van verzinkt staal word het meest gebruikt voor zware constructies omdat deze het sterkste is. De RVS variant word vaak buiten gebruikt, deze variant oxideert minder snel, en roesten dus ook minder snel.

Waarom is de Houtbouwschroef zo effectief?

De Tellerkop van deze schroef zorgt ervoor dat erg zware constructies ondersteund kunnen worden door deze schroeven.
Ook het schroefdraad en de zelfborende snijpunt dragen bij aan de effectiviteit van de schroef, ze zorgen voor een vlotte start en verminderde weerstand bij het indraaien. Voorboren is dus vaak niet nodig. De schroeven zijn uitgerust met een wokkel, dit zorgt voor een nog betere grip bij hout-op-hout bevestigingen.

Deze schroeven variëren in maat van 6×40 tot 6×200, bij de 8 mm ligt dit tussen de 50 en 300 mm lengte. Schroeven met een lengte van 80 mm of meer hebben een gedeeltelijke schroefdraad.

Voordelig Houtbouwschroeven inkopen?

Onlineborenkopen.nl als leverancier van uw houtbouwschroeven? Koop voordelig en gemakkelijk. Door onze jarenlange ervaring en het rechtstreeks leveren aan de eindverbruiker is Onlineborenkopen.nl een betrouwbare leverancier op het gebied van alle soorten boren, bouten, moeren en schroeven voor de professionele gebruiker.
Wanneer u voor 16.00 uur besteld, worden de door u bestelde producten dezelfde dag nog verzonden.